top of page
איך השאלות משפיעות על החיים

איך השאלות שאנו שואלים את עצמנו משפיעות עלינו ועל
?הסביבה

איך השאלות שאנו שואלים את עצמנו משפיעות עלינו ועל הסביבה?
יש לי שלושה בנים מדהימים, שכל אחד מהם הוא עולם בפני עצמו. הגדול, ארז, מאז גיל בר מצווה התחיל להתעניין בצילום והפך לחובב טבע מושבע וצפר מבטיח. כל בוקר הוא היה יוצא לאתר טבע עירוני, שם הוא התבונן בציפורים, חווה זריחות מדהימות, שואף אוויר צח ונקי, מצלם ומתמזג עם הטבע. הוא פשוט מתחבר אליו בצורה שלא ניתן להסביר במילים. גיא, לעומתו, אוהב לעסוק בספורט – הוא מטפח את גופו, מתאמן במשקולות, וגם אוהב להתלבש, להתבונן במראה ולהתפנק בבחירה של בגדים. ויש את רועיקי, הקטן והחמוד – הוא הילד הכי מתוק בעולם. עם חיוך מלא גומות ויכולת דיבור מקסימה, הוא אוהב לשחק במחשב, מתפף מדהים, איש עסקים בפוטנציאל וליצור דברים מהדמיון.

שלושה בנים, שלכל אחד מהם יש תחביבים שונים ומיוחדים, ובכל זאת – יש לנו פעילויות משפחתיות שאנחנו עושים יחד, וגם רגעים שבהם אני נהנה לזרום עם כל אחד מהם לעולמות האישיים והמרתקים שלהם.

עם ארז, אני אוהב להיסחף בעולם הטבע – לקום מוקדם בבוקר, לצאת לפינת טבע ולחוות את הזריחה ואת הרוח הקרירה של הבוקר. אני איתו ברגעים שבהם הוא רודף אחרי ציפורים נדירות ומתמלא בהתפעלות מהטבע המרהיב. עם גיא, אנחנו עושים ספורט ביחד – רצנו כמה פעמים בתחרויות, רכבנו על אופניים במקומות שונים, אחר כך אכלנו ארוחות שחיתות (ולפעמים אני אפילו מדמיין איך אם הוא היה בגיל המתאים, היינו שותים ביחד בירה מהחבית). ועם רועי, אני פשוט נהנה להשתטות ולהרגיש שוב כמו ילד קטן – משחקים דמקה, שש בש, צחוקים, יצירה ואוריגמי.

בשפת ה-NLP, כל מפגש כזה עם הילדים הוא למעשה ראפור. מה זה אומר? ראפור הוא היכולת שלנו להתחבר, להתאים את עצמנו ולהיכנס לעולמות של אחרים, באופן טבעי ומבלי לשים לב. כשאני עם כל אחד מהילדים שלי, אני עושה בדיוק את זה – אני לומד את השפה שלהם, את ההתנהגויות שלהם, אני נכנס לתוך עולמם ומגיב על פי איך שהם חושבים ומרגישים. זה מאפשר לי לא רק להתחבר אליהם, אלא גם להבין אותם טוב יותר ולחזק את הקשר בינינו. ואני מאמין שהם מרגישים את זה – שהם מתחברים אלי, ויוצרים קשר עמוק ומשמעותי איתי.

אז איך זה עובד? ראפור הוא תהליך שבו אנחנו, באופן אינסטינקטיבי, מתחברים לאנשים שעוברים אתנו בדרך דומה. אנחנו לא מבצעים את הפעולה הזאת בכוונה תחילה, אלא פשוט מתאימים את עצמנו לאדם שמולנו בצורה טבעית. שפת הגוף שלנו מתואמת לזו של הצד השני – אנחנו נוהגים להימצא באותן תנוחות, לעיתים נרכון זה כלפי זה או נשען אחורה כמו שמישהו אחר עושה. אנחנו מתחילים לדבר בקצב דומה, לאט או מהר, אנחנו משתמשים באותן מילים, טון הדיבור שלנו משתנה באופן בלתי מודע – ויוצרים חיבור מוחלט.

כדי להבין איך זה עובד, נסו את התרגיל הפשוט הבא: אם אתם נמצאים בשיחה עם מישהו – בבית קפה, במסעדה, במשרד או במקום אחר – שימו לב למבנה הגוף שלו. איך הוא יושב? רוכן קדימה או שואל את עצמו במרחק? שימו לב לעוצמת הקול שלו, הקצב שבו הוא מדבר, האם הוא צוחק, עצוב, רציני או כועס? אם הוא יוצר קשר עין או נמנע ממנו? ברגע שאתם מבינים את כל זה, אתם יכולים להתחיל לחקות אותו, בצורה עדינה כמובן. שנו את התנוחה שלכם, התאימו את הקצב והעוצמה של הדיבור שלכם, תצחקו איתו, תנשמו בקצב שלו. אחרי מספר דקות, תשימו לב איך הוא מתחיל להגיב. האם הוא מתחיל לחקות אתכם? לעיתים קרובות התשובה היא כן – במיוחד אם אתם שותפים לתחומי עניין דומים או חווים חוויה רגשית משותפת.

כמו בני זוג שנמצאים שנים רבות יחד והופכים דומים יותר ויותר, גם בשיחות ובקשרים עם אנשים אחרים, ראפור מאפשר לנו להעמיק את החיבור וליצור קשרים משמעותיים יותר. זו לא רק דרך להתחבר לאנשים בצורה אינטואיטיבית, אלא גם כלי עוצמתי להשפיע עליהם באופן חיובי. דרך ראפור אפשר ללמוד איך להתחבר לאנשים בצורה זורמת, אמפתית ונעימה, ולהגביר את הסיכוי ליצירת קשרים אמיתיים ומחזקים.

אז בפעם הבאה שתהיו בשיחה, זכרו – ראפור הוא לא רק על היכולת להתחבר לאדם שמולכם, אלא גם על היכולת להבין איך הוא רואה את העולם, מה מניע אותו ואיך תוכלו ליצור קשר שמשפיע עליכם בצורה מעמיקה.
 

bottom of page